Volkshuisvesting

Waarom werkt Volkshuisvesting mee?

Volkshuisvesting werkt om meerdere redenen mee aan dit groene project. BuurtZon voldoet aan de eisen die Volkshuisvesting stelt. Deze eisen zijn: leden lopen geen risico, geen inleggeld of contributies, geen kosten om eruit te stappen en meedoen is niet verplicht.

Volkshuisvesting heeft met dit project de mogelijkheid zonnepanelen te plaatsen zonder dat ze een huurverhoging hoeft te vragen. Zij investeert immers zelf niet.

Volkshuisvesting hoopt ook dat de leden gezamenlijk een deel van de winst uit de panelen investeren in de eigen buurt zoals parkjes, speelplaatsen etc.

Ik wil liever zelf zonnepanelen leggen. Krijg ik daarvoor toestemming van VHV en onder welke voorwaarden?

Volkshuisvesting heeft beleid gevormd voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat beleid betekent dat bij voorkeur zonnepanelen collectief gelegd gaan worden. Voor eigen panelen geldt een “nee, tenzij”-beleid. Dat laatste heeft komt vooral door problemen die mogelijk ontstaan als huurders verhuizen en de (kostbare) zonne-installatie overgedragen moet worden of van een leasemaatschappij zijn. De veiligheid en de zorgvuldigheid bij de uitvoering van werkzaamheden spelen ook een grote rol.

Kan ik bezwaar maken tegen zonnepanelen?

U kunt uw visie geven op de beleidsbeslissing van Volkshuisvesting om zonnepanelen te (laten) leggen op de daken. Op www.volkshuisvesting.nl is daartoe een formulier geplaatst. Dat formulier is ook te bereiken via een link op www.BuurtZonArnhem.nl. U kunt ook per brief uw visie laten weten aan Volkshuisvesting.

Mijn vriend betaalt niets voor de stroom die hij opwekt. Ik wil zelf panelen leggen.

Deze vriend maakt gebruik van een andere subsidieregeling. Hij moet eerst zelf de panelen betalen of hij maakt gebruik van lease-constructie. Die investering moet hij eerst terugverdienen met de stroom die hij niet hoeft te betalen. Dat duurt zo’n 10 jaar. Bij BuurtZon Arnhem begint het voordeel direct. Ook zijn de panelen van de vriend gekoppeld aan de meter in zijn woning. Bij BuurtZon zijn ze gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Daarom kan bij BuurtZon iedereen meedoen en maakt het niet uit of u wel of geen panelen op het dak heeft.

Vereniging BuurtZon Arnhem

Wat is BuurtZon Arnhem?

BuurtZon Arnhem is een coöperatieve vereniging U.A in oprichting. De leden zijn dus de baas en zijn niet financieel aansprakelijk. BuurtZon Arnhem wordt formeel opgericht wanneer voldoende leden zich aangemeld hebben.

BuurtZon is voor heel Arnhem. Hoe werkt dat?

Er is al een hoofdbestuur gezocht, met oud-wethouder Willem Hoeffnagel als voorzitter voor heel Arnhem. Wij zoeken nog andere bestuursleden, bijvoorbeeld voor zonnetechniek, ICT, secretariaat en bestuursleden in de buurt.
Het hoofdbestuur wordt gecontroleerd door de ledenraad waar elk lid deel aan kan nemen.

Wie neemt beslissingen in de vereniging?

De panelen en de bijbehorende techniek zijn van de vereniging dus van alle leden samen. U bent dus ook samen de baas en neemt samen de beslissingen. Om dat in goede banen te leiden zal er een hoofdbestuur komen met bijvoorbeeld 3 ervaren bestuurders en 3 bestuurders uit het ledenbestand. Zij zorgen voor een goede financiële gang van zaken, dat de installaties goed functioneren, enz. 
 Het hoofdbestuur wordt gecontroleerd door de ledenraad waarin u als lid deel kunt nemen

De uitkering uit de vereniging is per lid. Omdat het een vereniging is kunt u in de ledenraad met elkaar overleggen of u een deel van uw uitkering in de wijk wilt besteden; bijvoorbeeld groen of voorzieningen voor ouderen of kinderen.

Vanwege de grote omvang van de vereniging wordt er eenmaal per jaar schriftelijk gestemd. Als u vindt dat er iets op de agenda moet komen of als u een goede wijkbesteding weet, dan loopt dat via de ledenraad. U kunt zich natuurlijk zelf ook aanmelden voor zo’n rol.

Wat wordt er van mij gevraagd in de vereniging?

Als u wilt, kunt u gewoon af en toe kijken op de website van de vereniging. Wij hopen natuurlijk dat u elk jaar op de buurtvergadering van BuurtZon Arnhem komt om mee te beslissen. Het mooiste is als u ook ambassadeur wordt en bijvoorbeeld buurtgenoten helpt met inschrijven of BuurtZon op een andere manier kunt ondersteunen, zoals in de communicatie, ICT of als bestuurslid.

Hoe worden de panelen betaald?

De overheidssubsidie op de energie uit de panelen (eigenlijk een belastingvoordeel) gaat direct naar de vereniging. Met dat bedrag worden de panelen afbetaald. De regeling is door de overheid voor 15 jaar gegarandeerd.

Wat is het voordeel voor mij?

Met het collectieve energiecontract van de vereniging bespaart u gemiddeld 150 Euro per jaar. Daar bovenop is de opbrengst uit de panelen voor de leden. Natuurlijk hopen wij dat via de vereniging in wijken en buurten mooie initiatieven tot stand komen. Inschrijven kost u niets en met een variabel contract kunt u vrij opzeggen. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu en aan de buurt.

Wat verandert er voor mij?

Eigenlijk verandert er niets voor u. U neemt gewoon stroom af van het net en u krijgt een normale energierekening zoals u dat gewend bent. Uiteraard met voordelige tarieven voor gas en stroom. U bent dan automatisch lid van de vereniging en kunt zelf kiezen om actief mee te doen met de initiatieven in uw buurt.

Wat gebeurt er met het geld dat de panelen opbrengen?

Afhankelijk van de hoeveelheid zon is er een jaarlijkse opbrengst voor BuurtZon. Daarvan gaan eerst verenigingskosten en reserveringen voor onderhoud af. Wat er overblijft komt in de pot van de vereniging. Deze wordt gelijk verdeeld over alle leden. In de ledenraad kan een buurt of wijk voorstellen om de uitkering van samen te besteden aan een goed doel in de wijk. Uiteraard is dit vrijwillig en kan ieder lid zijn uitkering zelf houden.

Welk risico loop ik zelf als lid?

U bent zelf niet aansprakelijk en loopt dus geen risico. De vereniging is officieel “een coöperatieve vereniging U.A”. U.A. staat voor “uitgesloten aansprakelijkheid” en daarmee bent u als lid beschermd.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Als u overstapt naar een andere energieleverancier wordt automatisch uw lidmaatschap van BuurtZon Arnhem beëindigd. U hoeft niet afzonderlijk het lidmaatschap op te zeggen.

Het lidmaatschap van BuurtZon Arnhem én uw energiecontract bij Budget is vrij opzegbaar en er wordt dus geen opzegboete in rekening gebracht.

Aanmelden

Hoe meld ik me aan?

Op deze website vindt u een knop om u aan te melden. Eerst wordt er automatisch gecheckt met uw postcode of u in Arnhem woont. Daarna wordt met uw jaarverbruik (of een schatting daarvan) uw nieuwe jaarbedrag berekend en of uw huidige contract vrij opzegbaar is. U kunt dan lid worden door het invullen van uw gegevens zoals uw bankrekening nummer. Na het aanmelden en de bevestiging daarvan via email heeft u nog een bedenktijd van 2 weken.

Bent u niet zo handig met uw computer? Vraag (telefonische) hulp door een email te sturen naar info@buurtzonarnhem.nl

Ik heb geen internet. Hoe meld ik me aan?

Vereniging BuurtZon en het energiebedrijf Budget Energie maken uitsluitend gebruik van het internet voor alle formaliteiten. U kunt contact opnemen met BuurtZon (info@buurtzonarnhem.nl) voor hulp bij het invullen van alle gegevens. U heeft een email adres nodig waar wij u op kunnen bereiken. Mogelijk kan iemand in uw omgeving (vrienden, familie) het voor u regelen. U kunt ons ook bereiken via de telefoondienst van Volkshuisvesting. U wordt dan snel door een van ons teruggebeld.

Ik heb net een 2-jarig energiecontract afgesloten. Kan ik toch meedoen?

De opzegtermijnen bij andere energiebedrijven worden gerespecteerd. U kunt zich wel alvast aanmelden, zodat u automatisch op de einddatum van uw huidige energiecontract herinnerd wordt. Dan hoeft u er zelf niet aan te denken om straks op te zeggen.

Uiteraard mag u zelf een meerjarig contract bij uw huidige leverancier opzeggen maar u moet er dan wel rekening mee houden dat u dan een opzegboete opgelegd krijgt. De hoogte van de boete wordt door de overheid (ACM) bewaakt. Deze variëren van € 50,- tot € 125,- per contract afhankelijk van de duur.
Voor contracten tot 1,5 jaar is de overstap boete € 50,-
van 1,5 tot 2 jaar is het € 75,-
van 2 tot 2,5 jaar is het € 100,-
en voor langer dan 2,5 jaar € 125,-
Zie ook: http://www.energieleveranciers.nl/overstappen/opzegvergoeding-energiecontract

Ik heb geen zonnepanelen op mijn dak. Kan ik ook meedoen?

Iedereen die in Arnhem woont, kan lid worden van BuurtZon. Ook mensen zonder panelen op het dak en bewoners van appartementen kunnen meedoen. De opgewekte stroom gaat niet naar de woningen, maar worden direct op het elektriciteitsnet van Liander aangesloten.

Ik heb al zonnepanelen op mijn dak die zijn aangesloten op mijn eigen meter. Kan ik ook meedoen?

Als u zelf al zonnepanelen hebt gelegd die aangesloten zijn op uw eigen meter maar niet uw gehele energiebehoefte opwekken, kunt u lid worden van BuurtZon onder de gewone voorwaarden die gelden voor elk lid.

Neem voor deze situatie contact met ons op via info@buurtzonarnhem.nl

Kan ik lid worden van BuurtZon Arnhem alleen voor stroom en niet voor gas?

Ja, u kunt ook lid worden BuurtZon indien u alleen stroom afneemt. Leden die alleen stroom afnemen  hebben dezelfde rechten en uitkering als leden die stroom en gas afnemen.

Hebt u wel een gasaansluiting maar wilt u alleen voor elektriciteit lid worden dan kunt u een bericht met uw contact gegevens sturen naar info@buurtzonarnhem.nl

Nederland heeft als doelstelling om in 2050 gasloos te zijn en zullen dus gasaansluitingen van woningen verdwijnen. In Arnhem zijn al een paar wijken aangesloten op het warmtenet en hebben al geen gasaansluiting meer. Leden uit deze wijken zijn al lid van BuurtZon Arnhem voor alleen elektriciteit.

Energiebedrijf

Als ik lid wil worden moet ik dan overstappen naar Budget Energie?

Ja, als u lid wilt worden moet u overstappen naar Budget Energie. De reden is een beetje ingewikkeld maar komt hierop neer: de panelen leveren stroom via het elektriciteitsnet aan het energiebedrijf Budget Energie. Budget Energie betaalt de vereniging voor deze stroom. De overheid geeft daar bovenop een belastingkorting met als voorwaarde dat de leden van de vereniging samen meer stroom gebruiken dan de panelen opwekken. Daarom zijn er meer dan 500 leden nodig voor BuurtZon Arnhem voordat het 1e deel van de in totaal 40.000 panelen gelegd kan worden. Met deze belastingkorting betaalt u samen via BuurtZon de panelen en zo helpt de overheid Arnhem duurzaam te maken.

Ik ben nu al klant bij Budget Energie. Wat is mijn voordeel? En moet ik dan ook nog lid worden van BuurtZon?

Als u al klant bent van Budget Energie is uw voordeel afhankelijk van uw huidige contract. U hoeft geen lid te worden van BuurtZon maar dat kan natuurlijk wel. U draagt dan ook bij aan uw buurt en aan het milieu. Bij de aanmelding graag de knop “Ik ben al klant bij Budget Energie en wil graag lid worden” klikken. Er start dan een email naar info@buurtzonarnhem.nl waar u uw naam en adres kunt invullen. U gaat dan ook akkoord met de statuten enz. van BuurtZon Arnhem.

Het lijkt erop dat we als leden van deze vereniging verplicht zijn over te stappen naar energiebedrijf Budget Energie. Waarom kan ik niet gewoon mijn eigen energieleverancier houden?

De redenen voor BuurtZon om te kiezen voor één energieleverancier zijn:

  1. Energiebedrijven zijn niet verplicht mee te werken aan de kortingsregeling van de overheid. Met de inkomsten van de kortingsregeling financiert BuurtZon de aanschaf van de panelen en hoeven de leden vooraf zelf geen geld in te leggen. De banken willen uiteraard zekerheid dat hun lening aan BuurtZon terugbetaald wordt. Deze zekerheid hebben we bereikt we door goede afspraken te maken met één energiebedrijf die de regeling en BuurtZon volledig ondersteunen.
  2. BuurtZon produceert schone energie en moet die leveren aan één energiebedrijf. Door samen te werken met één energiebedrijf koppelen we de opwek aan de levering en weten we zeker dat onze leden deze schone energie hebben.
  3. Door samen te werken met één energiebedrijf worden de administratiekosten fors beperkt. Ook de afhandeling met de belastingdienst energiebelastingen wordt zo makkelijker. Zo houden we meer over om te verdelen.

Maar liefst 17 energiebedrijven hebben de kans gekregen in te schrijven op dit project. Uit deze 17 is de meest voordelige gekozen met de beste service naar de vereniging en haar leden. Belangrijk in de keuze was dat de leden individueel en elk jaar weer het meeste geld besparen. De vereniging kan het contract met Budget Energie opzeggen als hun energieprijzen te veel stijgen. U gaat dan als lid automatisch mee over.

Overstappen en indianenverhalen

Overstappen via de site van BuurtZon Arnhem is veilig. U krijgt een melding als u nog ergens een vast contract heeft. Als u geen vast contract heeft, bent u helemaal vrij om over te stappen. U hoeft dan niet bang te zijn voor boetes of dubbele rekeningen. Natuurlijk rekent de oude leverancier wel af naar het moment waarop u overstapt. Dat betekent dat u geld moet bijbetalen of ontvangt. Dit heeft te maken met het voorschotbedrag dat u nu betaalt en hoeveel stroom en/of gas u verbruikt heeft.

Ik zie ook hele lage prijzen van andere energie-aanbieders op vergelijkingssites. Hoe zit dat?

De prijzen en aanbiedingen van andere energieleveranciers variëren per dag. Besef als u overstapt dat de meest aantrekkelijke prijzen maar tijdelijk gelden. Na de contractperiode betaalt u weer de volle prijs. Energiemaatschappijen weten dat mensen gemiddeld één keer in de vijf jaar overstappen. En als u denkt ‘ik stap elk jaar over’, dan is het nog maar de vraag wat de marktomstandigheden volgend jaar zijn.

Bij BuurtZon gelden de lage prijzen ieder jaar weer en u kunt altijd boetevrij opzeggen. Dus geen eenmalige kortingen. Ook volgt elk jaar nog winst uit de panelen.
Dat het groene stroom is, kunt u elke dag in uw eigen buurt zien. Bedenk dat in Nederland maar 8 % duurzaam wordt opgewekt, terwijl iedereen ‘groene’ stroom verkoopt.
Wordt u gebeld door uw oude leverancier met een mooi aanbod? Realiseert u zich dan ook dat u waarschijnlijk al jarenlang te veel betaald hebt. Bij BuurtZon heeft u alle voordelen elk jaar weer. Dus niet de lage prijs voor een korte periode, maar constant een lage prijs.

Hoe zit het met opzeggen bij Budget Energie?

U kunt altijd boetevrij opzeggen want u heeft een variabel contract. Uw lidmaatschap  bij BuurtZon Arnhem wordt dan ook automatisch en zonder kosten beëindigd.

Moet ik voor zowel stroom als gas overstappen naar Budget Energie?

Nee, dit is niet verplicht. U kunt gas ook bij een andere leverancier afnemen. Als u echter voor zowel gas als stroom overstapt naar Budget Energie is uw voordeel door de collectieve inkoop groter en hebt u voor uw energievoorziening maar één aanspreekpunt.

De standaard inschrijving op de website geeft hiervoor geen mogelijkheid. Neem contact met ons op via: info@buurtzonarnhem.nl

panelen en zonne-installaties

Krijg ik ook panelen op mijn dak?

Volkshuisvesting Arnhem stelt in principe alle daken ter beschikking voor zonnepanelen. Echter, deze zijn niet allemaal geschikt voor zonnepanelen of er is sprake van beschermd stadsgezicht of een monument. Op de daken waar panelen gelegd worden, zullen er natuurlijk afspraken gemaakt worden om de hinder bij de werkzaamheden te beperken. Volkshuisvesting waakt over een nette en goede technische uitvoering.

Hoe kom ik erachter of er op mijn woning zonnepanelen komen?

Dat is nu nog niet precies bekend. Eerst wordt de vereniging BuurtZon opgericht bij voldoende leden. Daarna wordt bepaald hoeveel en waar er zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Uiteraard worden de betreffende huurders zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.

Komen er monteurs in mijn woning?

De installaties liggen helemaal buiten de woning en er hoeft binnenshuis dus niets te gebeuren. De panelen liggen op het dak, de omvormer hangt buiten en er komt een kabel langs de kopgevel naar een klein straatkastje op de grond voor de aansluiting op het elektriciteitsnet van Liander.

Hoe worden de panelen gelegd?

De panelen zullen niet per dak gelegd worden, maar aaneengesloten op de daken van meerdere woningen of op het platte dak van een flat. Zo zorgen we voor een gelijkmatig straatbeeld.
Kijk op “Pers & Communicatie” voor een indruk hoe dit er op een rij woningen uitziet. Ook worden de panelen professioneel gelegd. Er hoeven geen werkzaamheden in de woning uitgevoerd te worden. Dus geen kabels of omvormers in uw woning. Alles ligt buiten.

Ik woon op de hoek. Moet er in mijn tuin gegraven worden?

Ja, daar waar aansluitkastjes geplaatst gaan worden, moeten ook grondkabels gelegd gaan worden. Bij veel huizenblokken zal dit bij de hoekwoning zijn maar mogelijk ook op andere plaatsen. In ieder geval wordt voor de aanvang van de werkzaamheden afgestemd met de betreffende huurders. Ook wordt graafwerk met zo min mogelijk overlast uitgevoerd. Alles wordt zo goed mogelijk in oude staat teruggebracht.

Mijn buren hebben de woning gekocht. Krijgen zij ook panelen?

Dat is niet zeker maar wel mogelijk. In sommige gevallen is van een heel huizenblok een (tussen) woning verkocht. De betreffende eigenaar wordt dan benaderd om zijn dak aan de vereniging vrijwillig en om niet ter beschikking te stellen. Dan kan de zonne-installatie een mooi geheel vormen op het gehele huizenblok. Sowieso kunnen eigenaren van woningen lid worden van de vereniging.

Hoe zit het met de veiligheid van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn uitvoerig getest op meerdere veiligheidsrisico’s zoals: afwaaien, brand, elektrische schok en blikseminslag. Als de panelen vakkundig gelegd worden volgens alle geldende veiligheidseisen is het heel veilig en er zijn zelfs experts die claimen dat zonnepanelen effectief zijn als bliksemafleider. Een blikseminslag zal zeker de installatie kapot maken maar uw veiligheid is niet in het geding.

Wie zorgt voor het onderhoud en zijn de panelen verzekerd?

Er is een verzekering op materialen zoals panelen. Dat betekent dat BuurtZon of haar leden geen risico lopen als er iets kapot gaat en de fabrikant niet meer bestaat. Ook het onderhoud is vooraf al geregeld. De panelen gaan meer dan 25 jaar mee. Er wordt geld gereserveerd voor tijdige vervanging van de omvormers.

Vragen over de aanleg

Wordt de straat afgezet bij het leggen van de panelen? En hoe gaan jullie om met geparkeerde auto’s in de straat?

De situatie verschilt per straat. Soms moet tijdens de aanleg de straat tijdelijk geblokkeerd worden of is er wat overlast met het verkeer door de straat. Wij zullen u tijdig op de hoogte brengen als dit het geval is. De werkzaamheden zullen overdag plaatsvinden.

Bij plaatsing van panelen moeten werknemers op het dak zijn. Hoe zit het met schade aan de binnenzijde, bijvoorbeeld krimpscheurtjes in gipsplaten?

De aannemer van Buurtzon gaat zeer zorgvuldig te werk. Mocht er schade ontstaan dan is Buurtzon hiervoor aansprakelijk.

Wie houdt toezicht op het leggen van de panelen?

Volkshuisvesting houdt toezicht.

Waar komt de omvormer te hangen?

Bij de meeste woningblokken, waar zonnepanelen komen, wordt de omvormer op de kopgevel geplaatst, aan de buitenzijde. Soms is er geen hoekwoning beschikbaar. De omvormer komt dan, bij een tussenwoning, in een kastje aan de straat te staan. Vanaf het dak komt een leiding die door de voortuin gaat richting het kastje met omvormer. Dit ingraven gaat in overleg met de bewoner.

Hoe gaan jullie om met bestaande dakramen?

Wij werken ruim om bestaande dakramen heen zodat er geen hinder van is en geen invloed op de licht inval.

Waarom is ons dak (of het dak van ons woonblok) uitgekozen en de daken van de twee identiek liggende blokken achter ons niet?

Buurtzon kiest voor zichtbaarheid vanaf de doorgaande route om meer aandacht voor het project te krijgen. Als we verder groeien komen wellicht de straten verder in de wijk ook aan de beurt.

Mijn dak zit vaak vol vogelpoep. Worden de zonnepanelen schoongemaakt?

BuurtZon zorgt er voor dat de zonnepanelen worden gewassen. Schone panelen zorgen voor een goede opbrengst. De opbrengst voor elk afzonderlijk wordt op afstand gemonitord en als er sprake is van vervuiling wordt er gewassen.

Sommige mensen zijn overgevoelig voor geluid. Welke geluidsoverlast kan ik verwachten?

De zonnepanelen zelf maken geen geluid. De omvormer komt bij de hoekwoning aan de buitenzijde op de gevel. Alleen als u via een ladder omhoog klimt, kunt u geluid horen, zoals een trafo of koelkast ook geluid maakt. ’s Nachts maakt de omvormer geen geluid, want deze stopt met werken zodra de zon onder gaat en de zonnepanelen geen energie meer opwekken.

Sommige mensen zijn overgevoelig voor straling. Welke straling geven de zonnepanelen?

De zonnepanelen veroorzaken zelf geen straling. De omvormer heeft een straling net zoals mobieltjes, lampen, computers en andere apparaten. De hoeveelheid is vergelijkbaar met die van een normale elektrische apparaten in uw huis.

Als er zonnepanelen op het dak komen, ben ik als huurder dan verplicht om lid te worden van de vereniging BuurtZon?

Nee, u kiest zelf of u gas en elektra afneemt bij u huidige energiemaatschappij of lid wordt van de vereniging BuurtZon en daarbij overstapt naar energiemaatschappij Budgetenergie.

Waarom heeft Volkshuisvesting de plaatsing van zonnepanelen niet eerder persoonlijk overlegd met de huurders?

Vorig jaar hebben Volkshuisvesting en BuurtZon samen diverse informatieavonden gehouden over het project. Daarnaast zijn de medewerkers van BuurtZon in heel veel buurten op bezoek geweest om bewoners te informeren over BuurtZon en de rol van Volkshuisvesting. Het kan zijn dat u deze informatie heeft gemist.

Waarom plaatst Volkshuisvesting zelf geen zonnepanelen voor huurders?

Aanschaf van zonnepanelen kost veel geld. Huurders zitten vaak niet te wachten op huurverhoging. Via de vereniging BuurtZon kunnen huurders, zonder investering of huurverhoging, profiteren van zonne-energie.

Ik was overgestapt naar Budgetenergie. Maar het duurde zo lang. Ik ben weer terug bij NUON (want die werven actief met scherpe aanbiedingen). Kan ik nu weer terug naar Budgetenergie zonder boete?

Soms is er sprake van een vast contract bij een energie leverancier. In dat geval krijgt u een opzegboete als u te vroeg overstapt.  Dat willen wij voorkomen en wachten daarom tot uw huidige contract afloopt met de ingang van uw lidmaatschap. Wij sturen u een herinnering tegen de tijd dat het contract afloopt. Overigens hebt u als lid van BuurtZon geen vast contract en kunt u per maand opzeggen.

Ik ben altijd al klant bij NUON. Alleen heel kort bij een andere leverancier geweest. Dat is me slecht bevallen. Ik durf niet goed weer over te stappen door deze eerdere negatieve ervaringen. Hoe weet ik zeker dat de overstap goed zal gaan?

Wij hebben inmiddels ervaring met de aanmelding en overstap van 500 leden en daar zijn op een enkele uitzondering na goede ervaringen mee. Mocht er toch iets misgaan kunt u altijd onze hulp inroepen om de problemen op te lossen.

Waarom wordt mijn dak niet eerst geïsoleerd voordat er panelen op komen?

Volkshuisvesting heeft woningen geselecteerd waar geen plannen zijn voor vervanging van de dakpannen en/of isolatie vanaf de buitenzijde. Soms is van binnenuit isoleren een betere optie.